Kultúra

A Måneskin is itt lesz a budapesti MTV EMA-n

JESSICA GOW / TT News Agency / AFP
JESSICA GOW / TT News Agency / AFP

Maluma, a Måneskin és Kim Petras is színpadra lép a 2021-es MTV EMA-n, amelyet Budapesten rendeznek meg. Ugyan a nemrég elfogadott homofób pedofiltörvény kapcsán felmerült, hogy a gála mégse nálunk legyen, a szervezők nemhogy nem viszik el a rendezvényt Budapestről, de azt ígérik, kiállnak az LMBTQ-jogokért – amit a transz Kim Petras vagy a sminkben és dragben fellépő Måneskin  szerepeltetése szépen jelez is.

Kapcsolódó
Nem viszik el Budapestről az MTV Europe Music Awardsot, de a szervezők azt ígérik, kiállnak a melegjogokért
Jó lehetőségnek tartják arra, hogy felszólaljanak a homófóbia ellen.

A három említett fellépő közül Maluma a 2020-as VMA-n a „Legjobb latin” kategória győztese volt, az EMA színpadára pedig már másodszor tér vissza, ráadásul két kategóriában is jelölt. Az olasz rockbanda, a Måneskin a „Legjobb Rock” és a „Legjobb Csapat” kategóriákban kapott jelölést. Kim Petras az idén debütál az EMA-n. A show házigazdáját, műsorvezetőjét és a további fellépőit az MTV a közeljövőben jelenti be.

A műsort a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, és november 14-én, vasárnap, közép-európai idő szerint 21:00 órakor az MTV globális hálózatán keresztül közel 180 országban közvetítik élőben. A díjátadó Magyarországról a Comedy Central és Paramount Network csatornákon is élőben követhető. A jelöltekre már lehet szavazni, november 10-e éjfélig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik