Kultúra

Hivatalos: jöhet a Dűne 2. része

Intercom
Intercom

Miután a Dűne, ha nem is bombasztikusan, de remekül szerepel a jegypénztáraknál, a kritikusok szeretik, a rendező többször nyilatkozott arról, hogy ő eleve két részben tervezte elmesélni a történetet, és a színészgárda is lelkesedésének adott hangot, így nagyjából senki nem lepődött meg a híren, miszerint hivatalosan is zöldlámpát kapott a Dűne második része. Hogy mennyire egyértelműen terveztek a filmmel jó ideje, azt az is jelzi, hogy a folytatás bejelentését már tervezett premierdátummal együtt hozták nyilvánosságra: a Dűne 2. 2023. október 20-án kerülhet mozikba, az első részt is jegyző Denis Villeneuve rendezői, produceri és társ-forgatókönyvírói kreditjével.

A biztosra sejthető folytatás hivatalossá tételével egyébként azért vártak mostanáig, mert komoly tárgyalások zajlottak a majdani film bemutatásának körülményeiről: a gyártócég, a Legendary és a forgalmazó Warner Bros kötélhúzást folytatott arról, hogy a Dűne 2. mindenképpen megkapja a lehetőséget egy tisztán mozis bemutatásra, mielőtt a Warner felteszi az HBO Maxra.

A Dűne mozis bevételei az észak-amerikai piacokon meghaladta az előzetes becsléseket, és 41 millió dollárral kezdte meg pályafutását a mozikban, és bár a Warner hagyományosan nem közöl streaming-nézettségi adatokat, a hárommillió amerikai háztartás streaming-forgalmát vizsgáló Samba TV mérései szerint 1,9 millió háztartásban nézték meg Villeneuve grandiózus sci-fijét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik