Kultúra

A való világban is megrendezik a Squid Game-et

Netflix
Netflix

A Netflix dél-koreai sorozata, a nálunk Nyerd meg az életed címen futó Squid Game a Netflix eddigi legsikeresebb sorozata, ilyen népszerűség mellett pedig nem meglepő, hogy a játékból megrendezik a való világbeli verziót.

Ám, míg a sorozatban az eladósodott játékosok, akik adósságaik elengedését várják a játéktól, és akik egy esetleges bukás esetén halál fiai, addig az Egyesült Királyságban megtartani vágyott Squid Game Live nem megy majd ki ennyire életre-halálra.

A játékban ötszáz fontot lehet megnyerni, ami lényegesen kevesebb, mint a sorozatban, cserébe viszont a vesztes játékosoknak nem kell meghalniuk, ami mindenképpen egészen jó ajánlat. Ezzel együtt a játékosoknak azért így is alá kell írniuk, hogy vállalják a játékkal járó esetleges egészségügyi kockázatokat, a szervező Universal Ents ugyanis mind mentálisan, mind testileg kihívást jelentő feladatokkal készül.

A Squid Game Live-ban negyven versenyző vesz majd részt, öt körben kell majd kihívásokat teljesíteniük, melyek némelyikét egyértelműen a Netflixen futó sorozat inspirálta. Kapnak uniformist és étkeztetést, a feszültséget pedig profi színészek által előadott jelenetek fokozzák majd, ugyanakkor ígérnek a sorozatot parodizáló jeleneteket is. A helyszínt nem árulják el előre, hogy fokozzák a rejtély-faktort, a játékra kiválasztott versenyzőket egy északnyugat-angliai találkozási pontról szállítják majd el az isten háta mögötti helyszínre.

Biztosra akarunk menni, hogy az élmény biztonságos lesz, ugyanakkor épp olyan lebilincselő, mint a netflixes sorozatban látottak, ám a műsor erőszakos jellege miatt nagyon ügyelünk arra, hogy a játék ne vonzzon be mentálisan instabil embereket. Ez egy fájdalommentes játék, nem lesz paintball, nem lesznek fegyverek, de azért jó, ha nincs víziszonyod

– nyilatkozta a játék kreatív igazgatója, Max Fox. Az első Squid Game Live november 27-én indul, negyvenöt fontba kerül a jelentkezés, amit telefonon vagy a játék honlapján lehet megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik