Marjai János / 24.hu
Kultúra

Büntetőfeljelentést tesz Kálomista Gábor az Elk*rtuk ellen indított állítólagos szabotázsakció miatt

Az Origo.hu még szombaton foglalkozott azzal, hogy Kovács Gábor filmproducer a Facebookon azt javasolta: „mindenki foglaljon sok helyet az Elkxrtukra”. A kormánypárti lap szerint Kovács ezzel arra biztatta volna az embereket, hogy a foglalás ellenére ne vegyék meg a jegyet, és ne menjenek el a filmre. Így szerintük, ha az emberek az interneten azt látják, hogy nincs jegy, akkor nem mennek el a moziba.

Az ügy részleteit személző 444.hu arra emlékeztetett, hogy Kálomista Gábor, a film producere még a bemutató előtt beszélt arról, személy szerint Gyurcsány Ferencnek tulajdonítja, hogy a Budapest Film érzése szerint el akarja süllyeszteni a filmjét. Az Origo.hu hétfőn újabb írást közölt az ügyről, ebben azt írták, Kálomista megkeresésükre a következőket mondta:

Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen.

Ehhez a lap szerint a filmproducer hozzátette: mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni a filmet.

Az, hogy különböző olyan eszközöket vetnek be, szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntetőfeljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél

– fogalmazott a lap szerint Kálomista Gábor.

Kovács bejegyzését kerestük a Facebook-oldalán, de már nem találtuk meg, ehelyett egy hétfői bejegyzést láttunk, amelyben azt írja:

Soha nem minősítettem a filmet (nem is láttam), és pláne nem a témával van a bajon. A létrejötte mikéntjével. De ha már a mozik befogadták és hirdették a hatalmas érdeklődést, foglalásokat javasoltam….a szokásos humorommal, de messze nem azzal a szándékkal, hogy ne vegyék át!

A Kálomista Gáborral készült korábbi interjúnkat itt olvashatják:

Kapcsolódó
Kálomista Gábor: Akkora a métely a színházi világban, hogy egyszer kitör, mint a koronavírus
A Thália Színház igazgatója szerint pár ember tartja markában a színházi világot, és bár a Gothár-ügy részleteivel is tisztában voltak, érdekük mégis az volt, hogy ne derüljön ki semmi. Interjú.

Ajánlott videó