Kultúra

A Kill Bill 3 lehet Quentin Tarantino utolsó filmje

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Quentin Tarantino éppen Olaszországban futja a tiszteletköröket, ahol kedden a római filmfesztiválon életműdíjat vehetett át Dario Argentótól, a Sóhajok és a Mélyvörös rendezőjétől. Tarantino egy hosszú beszélgetésen is részt vett a karrierjéről, amin természetesen szóba került, milyen filmet készít legközelebb. Korábban Tarantino többször elmondta, hogy a következő, tizedik nagyjátékfilmjét szánja az utolsónak.

A Kill Bill 3 lesz az? – kérdezték Tarantinótól Rómában a Variety összefoglalója szerint. „Miért ne?” – felelte a rendező. Válaszát nem fejtette ki. Később hozzátette, előbb még szeretne csinálni egy vígjátékot, ami azonban nem biztos, hogy nagyjátékfilm lenne. Annak részeként viszont az italowestern alműfajával is próbát tenne, mert egy olyan westernt csinálna, ahol mindenki más nyelven beszél.

A mexikói bandita olasz, a főhős amerikai, a gonosz seriff német, a mexikói örömlány izraeli, és mindenki más nyelven beszélt. A színészek tudják, hogy akkor jön az ő szövegük, mikor a másik befejezi a saját mondókáját

– nevetett jópofa ötletén Tarantino.

Azt is elmondta, hogy az első film, amit látott és emlékszik rá, a Deadlier Than the Male című 1967-es angol kémfilm, amit ötéves kora körül nézett meg. Nem emlékezett a címére, és amikor a kilencvenes években megnézte a filmet, rájött, hogy gyerekként ez volt az első filmélménye.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik