Kultúra

Vecsei H. Miklós önmaga elől rohan – Platon Karataev klippremier

Wertán Botond, Vadas Géza
Wertán Botond, Vadas Géza

A tavalyi Atoms után jövő januárban érkezik a Platon Karataev harmadik nagylemeze, a Partért kiáltó, mely a zenekar első teljesen magyar nyelvű kiadványa lesz. Az album címadó dala még augusztusban jelent meg, most pedig itt a második, Vízből van címmel, melyhez Vecsei H. Miklós, Hasi szereplésével készült videoklip, amit ráadásul a zenekar alapítója, Balla Gergely rendezett. Mint elmondta, eredetileg egy másik dalhoz, az előző lemezen található Bitter Stepshez akartak Hasival forgatni, ám a járvány miatt végül a koncepció is sokat változott, és, ugye, már az új lemez egy dalához készült a klip.

Nem igazán szeretek forgatni, nekem a színház a világom és igyekszem ott kiteljesedni. A Platon Karataev felkérését két dolog miatt vállaltam mégis: szerettem volna kipróbálni, hogy milyen lehet öt méterrel a víz alatt játszani, a másik pedig, hogy meggyőződésem, hogy csak abból a mélységből érdemes alkotni, ahova ők igyekeznek legyűrni magukat. Úgy gondolom, hogy ebben hasonlítunk, érdemes erre barátságot, projekteket építeni, hisz azáltal, hogy egy irányba nézünk, már össze is tartozunk

– mondta a közös munka kapcsán Vecsei.

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett Platon Karataev 2016-ban alakult Budapesten, első kislemezünk, az Orange Nights a hazai elismertség mellett a német és brit listákra is felhelyezte a zenekart Spotify-on. Így az együttes hazai koncertjei mellett több nemzetközi fesztiválon lépett már fel. A zenekar október 23-24-én dupla koncertet ad az A38 Hajón, ezt követően pedig négyhetes Európa turnéra indul, hogy aztán januártól az új dalokkal folytassák a koncertezést. A Vízből van videoklipje elsőként a 24.hu-n látható, íme:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik