Kultúra

A Netflix segít eldönteni az örök vitát: a könyv volt jobb, vagy a filmfeldolgozás

Ha már sorra húz milliárdos hasznot irodalmi alkotások filmre vagy sorozatra adaptálásából, a Netflix most úgy döntött, komoly lépést tesz azért, hogy visszaadjon valamit ezekből a sikerekből az irodalomnak: indul a Netflix könyvklubja. A streaming-óriás nyilván némi önpromóra használja a dolgot, és azokat a könyveket veszi majd sorra, melyből hamarosan érkezik valamilyen netflixes feldolgozás, a klub házigazdája pedig Uzo Aduba lesz, aki a Netflix Orange Is The New Black sorozatából ismernek legtöbben.

El sem tudom mondani, hányszor kérdeztem már barátaimtól hogy „de a könyvet olvastad?”, szóval nagyon izgatott vagyok, hogy a Netflix Könyvklubot én vezethetem, és segíthetek összehozni a hűséges könyvrajongókat, a tévés és mozimániásokat és az alkotókat ezen sztorik mögött. Alig várom, hogy elmerülhessek a könyvek életre keltésének kreatív folyamataiba

– nyilatkozta Aduba.

A könyvklub aktuális köteteit havonta jelentik majd be, mindig valamely épp érkező Netflix-tartalomhoz illesztve, és ahogy az olvasók haladnak előre a könyvekben, Aduba az azokat mozgóképes formába adaptáló alkotókkal beszélget majd. Mindez a Still Watching Netflix Youtube-csatornán és a Netflux US Facebook-oldalán fut majd élőben. Az első adás november 16-án lesz, és Nella Larsen Passing című kötetével foglalkozik majd, mely olyan fekete nőkről szól, akik elég világos bőrűek ahhoz, hogy fehérként is prezentálhatják magukat, és így is tesznek. Az 1920-as évek New Yorkjában játszódó regényből Tessa Thompsonnal és Ruth Neggával készült filmadaptáció Rebecca Hall rendezői debütálásával, a film a Sundance-en debütált januárban, november 10-én pedig felkerül a Netflixre is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik