Kultúra

Szívekkel, agyakkal, fogakkal és babafejekkel sokkol egy szingapúri művész

60 Seconds Docs / Youtube
60 Seconds Docs / Youtube
A Quimmy Shimmy művésznéven futó alkotó munkáira nem igazán léteznek szavak.

A művészet akkor ér célt, ha a nézőjéből valamilyen hatást vált ki – hangzik el számtalanszor az alapvető állítás, aminek a legtöbb internetező által csak QuimmyShimmy néven ismert Lim Csi Hszuan maximálisan igyekszik megfelelni, így apró szobraival a legkülönbözőbb érzelmeket váltja ki az emberekből.

 

View this post on Instagram

 

(@qimmyshimmy) által megosztott bejegyzés

Az érzelmek a legtöbbször jó eséllyel szélsőségesek, hiszen az egyszerre ijesztő és felkavaró munkák közt babaarcot magukon viselő macaronok, koktélcseresznyék helyett emberi nyelvekkel, fogakkal és babafejekkel díszített fagylaltkelyhek, vagy épp apró szívekből készült munkák tűnnek fel, amikre nyilvánvalóan nehéz megfelelő szavakat találni.

A nevéhez híven egyperces epizódokból álló 60 Second Docs sorozat szeptember elején született epizódjában bemutatkozó alkotó így mesél magáról:

vannak olyan emberek az interneten, akik pedofilnak, vagy bébigyilkosnak hisznek, pedig én csak QuimmyShimmy vagyok Szingapúrból, aki hátborzongató, de cuki szobrokat készít.

A huszonkilenc éves nő célja, hogy az emberek számára valódi kihívás legyen ránézni a munkáira, de egy pillanatra – még mielőtt felismerik a helyzet furcsaságát – megszülessen a fejükben a gondolat, miszerint milyen jó lenne őket megkóstolni.

 

View this post on Instagram

 

(@qimmyshimmy) által megosztott bejegyzés

Kérdés persze, hogy ezt a célt sikerül-e elérnie, ez azonban semmit sem változtat a lényegen: a kisméretű ételszobroknál egyszerűen nem létezhet meglepőbb.

 

View this post on Instagram

 

(@qimmyshimmy) által megosztott bejegyzés

QuimmyShimmy munkái rendszeresen frissülő Instagram-oldalán, illetve hivatalos honlapján érhetők el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik