Kultúra

Félórás portréfilmet láthatunk ma a tévében a visszavonuló Cseh Lászlóról

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP
A Duna Arénában zajló úszó világkupa döntője előtt az M4 Sporton harminc percben követhetjük végig a legenda karrierjét.

A Cseh László – Az utolsó hossz című portréfilmben Cseh segítségével elevenítik fel pályafutásának legfontosabb pillanatait, kezdve a 2002-es, riesai rövidpályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével, egészen az idei, tokiói olimpia 200 méter vegyes döntőjéig.

A harmincöt éves legenda a filmben többek között arról is beszélt, hogy ma már egyáltalán nem érzi az olimpia arany hiányát, sőt, véleménye szerint ha 2004-ben Athénban – ami előtt egy szerencsétlen balesetben eltörte a lábfejét – győzött volna, akkor

talán már négy évvel később, a számára három ezüsttel zárult pekingi játékokat követően befejezte volna pályafutását

– derül ki az MTI-ben közzétett közleményből.

Az M4 Sporton ma 17 óra 15 perckor kezdődő film mindemellett az első két olimpiáján Csehet edző Turi Györggyel való kapcsolatának megromlásáról, Bernek Péter az edzőváltásban való szerepéről, illetve a  2012-es londoni, illetve a négy évvel későbbi, riói nagy visszatérésről is mesél majd.

A 2017-es világbajnokságon nyert ezüstjével egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot – ez volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott – felállító klasszis ma egyébként éppen abban a medencében köszön majd el a rajongóktól, ahol pályafutása utolsó, hetvenegy érmét szerezte világversenyen.

A tervek szerint Cseh László versenyen kívül egyébként egy 100 méter vegyes erejéig is medencébe ugrik, majd nem sokkal később a Duna Aréna előtt a rajongók is találkozhatnak a világ- és Európa-bajnok úszóval.

Kapcsolódó
Cseh Lászlónak még lesz egy utolsó utáni úszása
Tokió után befejezte, de a magyar szurkolók még elbúcsúzhatnak tőle a Duna Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik