Kultúra

Januárban jön a háborús film, amiben két Mr. Darcy küzd majd egy Hitler ellen

A Büszkeség és balítélet két különböző adaptációjának főszerepében feltűnt színészek titkosügynököket alakítanak majd.

Január 7-én a brit mozikba kerül a második világháborús eseményeket feldolgozó brit drámák legújabb képviselője, az Operation Mincemeat, amit Magyarországon talán csak a Netflix-előfizetők láthatnak majd, pedig minden jel arra mutat, hogy olyan filmről van szó, ami az egész családot képes a moziszékbe, vagy épp a kanapéba szögezni.

Az egyrészt ugyanis egy izgalmas, sőt, hihetetlen kémtörténetet dolgoz fel, megelőlegezi a James Bond-univerzumot, főszerepeiben pedig Jane Austen legnépszerűbb műve, a Büszkeség és balítélet két, néhány év különbséggel született tévéadaptációjának Mr. Darcy-ja, Colin Firth és Matthew Macfadyen tűnik fel.

Az azonos címen született, igaz történetet feldolgozó Ben Macintyre-regényt filmre adaptáló munka – amit reméljük, senki nem akar majd Vagdalthús-akcióként magyarra fordítani – a második világháború közepén, 1943-ban játszódik majd, mikor a szövetséges erők a nácik melegágyának számító Szicíliában próbálják megfordítani a háború menetét, ebben pedig

két brit ügynök siet a segítségükre, akik egy valóságtól teljesen elrugaszkodott, egy felöltöztetett, papírokkal megtömött aktatáskájú halott férfi vízbe hajítását is magában foglaló tervvel állnak elő.

Az ötlet meglepő módon működött, ez pedig később megadta a kezdőlökést Ian Flemingnek, hogy könyveiben létrehozza a világ legismertebb titkosügynöke, James Bond karakterét.

A Szerelmes Shakespeare rendezője, John Madden által készített Operation Mincemeat stábjában Firth és Macfadyen mellett több jól ismert színész, így Kelly Macdonald (Nem vénnek való vidék), Penelope Wilton (Downton Abbey), illetve a bemutatásra egyáltalán nem szoruló Jason Isaacs is feltűnik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik