Kultúra

A Budapest Park színpadán lép fel jövőre az Alt-J

Alt-J / Budapest Park
Alt-J / Budapest Park
Az angol indie-rock a Szigeten itthon már látott nagyágyúi három év hallgatás után nemrég új dalt adtak ki, most pedig biztossá vált: nyolc hónap múlva Budapesten is láthatjuk őket.

A brit zenei élet elmúlt közel tíz évének megkerülhetetlen része, a különleges atmoszférájú, kísérletező zenét játszó Alt-J 2022. június 28-án tartja majd az első hazai fellépését, nem fesztiválon, hanem a Budapest Parkban – olvasható a hely sajtóközleményében.

A különleges atmoszférájú, kísérletező zenéjével villámgyorsan befutott, első albumukkal, az Awesome Wave-vel (2012) azonnal a legnevesebb brit szakmai díjat, a Mercury Prize-t is bezsebelő zenészek a leeds-i egyetemen ismerték meg egymást, majd 2007-ben döntöttek úgy, hogy közös projektbe kezdenek.

A jövőre tizenötödik születésnapját ünneplő Alt-J pillanatok alatt a világ legnagyobb fesztiváljainak nagyszínpadain találta magát, hiszen semmihez sem hasonlítható dalaik, illetve a frontember, Joe Newman furcsa énekhangja együtt teljesen felrázták a zenei világot. A második album, a This Is All Yours (2014) erre is ráemelt, hiszen nem csak a brit lemezeladási lista élére repítette a  csapatot, de Grammy-jelölést is hozott nekik.

A 2017-es, Mercury Prize-ra is jelölt Relaxer-rel a zenekar hirtelen teljesen más utakra lépett, majd három éven át sem új dal, sem új album nem érkezett tőlük – egészen a közelmúltig, hiszen nemrégiben kiadták a U&Me-t, ami a jövő februárban megjelenő negyedik nagylemez, a The Dream előfutáraként már most sokakban felsrófolta az elvárásokat.

A zenekar nyilvánvalóan főként ezt az új albumot mutatja majd meg a Budapest Parkban, de természetesen a legnagyobb slágereket sem úszhatja majd meg, aki megcsípi az október 11-től megvásárolható jegyek egyikét.

A koncert hivatalos Facebook-eseménye itt érhető el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik