Kultúra

A Youtube törölte R. Kelly csatornáit, miután bűnösnek találták

Antonio Perez / POOL / AFP
Antonio Perez / POOL / AFP
A popsztár akár élete végéig börtönben maradhat.

Múlt héten írtuk meg, hogy R. Kellyt bűnösnek találta az esküdtszék szexkereskedelem és zsarolás vádjában. A Youtube úgy döntött, hogy állandó jelleggel felfüggeszti a sztár csatornáit, és a későbbiekben sem engedi, hogy helyettük újat hozzon létre. Elég nagy nézettségű csatornákról van szó, hiszen az RKellyTV-nek 3,5 millió, míg az RKellyVevónak 1,6 feliratkozója volt, kedd óta azonban egyik sem elérhető.

Ezt a fiókot a YouTube Általános Szerződési Feltételeinek megsértése miatt megszüntettük

– olvasható, ha rákeresünk valamelyikre.

A cég egy közleményben fejtette ki, hogy az R. Kelly által elkövetett tettek rendkívüli eljárást igényeltek, amivel a felhasználóikat akarják megvédeni. A Youtube viszont nem tette tiltólistára R. Kelly dalait, amelyek továbbra is hallgathatóak lesznek a videómegosztón. A Youtube-csatornák a sztár hivatalos Instagram-, Facebook- és Twitter-fiókjait is felfüggesztették hasonló okokra hivatkozva.

R. Kelly bírósági ügyében a vádpontok között szerepelt nemi erőszak, fizikai és szexuális bántalmazás, kiskorúak szexuális kizsákmányolása, abortuszra kényszerítés, illetve a lánykereskedelem vádja is, a zenész által kialakított szervezet ugyanis a vallomások szerint prostitúcióra kényszerített embereket csempészett Amerika-szerte, valamint gyermekpornográfiával is kereskedett. Az ügy a májusi ítélethozatallal zárulhat le hivatalosan, de a BBC híre szerint jó esély van rá, hogy a zenész élete végéig rács mögött maradhat.

Kapcsolódó
R. Kelly élete végéig börtönben maradhat
A zenész szexuális bántalmazási ügyek miatt állt bíróság elé, az összes vádpontban bűnösnek találták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik