Kultúra

Tévésorozat készül a Trainspotting verekedős bunkójából

Youtube
Youtube
Az ikonikus regény folytatása, a The Blade Artist adaptációjának munkálatai akár már jövőre is elkezdődhetnek.

Danny Boyle épp huszonöt éve született kultfilmje, a Trainspotting, illetve a 2017-es folytatása, a T2:Trainspotting után rövidesen egy Begbie jövőjét bemutató tévéfilm készül – derítette ki az NME.

Az eddigi történetek alapjául szolgáló könyveket jegyző Irvine Welsh 2016-ban megjelent munkája, a The Blade Artist képernyőadaptációjáról szóló pletykákat a Begbie-t a korábbi filmekben alakító színész, Robert Carlyle erősítette meg:

Irvine és én mostanában elég sokat beszélgetünk szuper londoni producerekkel [a folytatásról]. Van egy könyv, a The Blade Artist, ami teljes egészéből Begbie-ről, és az ő őrült sztorijáról szól. Még mindig korai szakaszban járunk, de elég jó lenne, ha nemsokára valóra válna.

– mondta el, majd hozzátette:

Azt hiszem, most azon gondolkodunk, hogy hat, egyórás tévéepizódként kellene megcsinálni. […] Nekem ez működőképesnek tűnik, Irvine pedig imádta az ötletet. Erős a sztori – Los Angeles és Edinburgh közt oda-vissza utazva –, így nehéz lenne megcsinálni mindezt másfél órában. […] Talán jövőre újra beszélünk majd, és szóba kerül Begbie visszatérése is.

A hatrészesre tervezett sorozat részleteiről egyelőre tehát semmit sem lehet tudni, a remény azonban él, miszerint 2022-ben talán megkezdődnek a munkálatok, néhány hónappal később pedig talán az elkészült epizódokat is láthatjuk majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik