Kultúra

Gloria Estefan gyerekként szexuális erőszak áldozata volt

Youtube
Youtube
Az énekesnő kilencévesen élte át a borzalmakat.

A háromszoros Grammy-díjas énekesnő, a latin zene ikonjaként tisztelt Gloria Estefan egy Facebookon futó műsor, a Red Table Talk Estefanokról szóló epizódjában beszélt az esetről, ami mindössze kilencévesen történt meg vele.

A BBC a műsorról szóló beszámolója szerint a hatvannégy éves énekesnő arról beszélt, hogy egy zeneiskolában történt vele az eset, bántalmazója pedig egy olyan férfi volt, akiben édesanyja megbízott.

A molesztált gyerekek kilencvenhárom százaléka ismeri, sőt, bízik a zaklatójában. És ezt azért tudom, mert én is egy voltam közülük

– ezzel a mondattal indította a vallomását, amiből minden részlet ugyan nem derült ki, az azonban igen, hogy a férfi egy nem túl közeli családtag volt, sőt, annak a zeneiskolának a vezetője, aminek Gloria is a diákja volt.

A zaklató röviddel a felvétel után már arról beszélt az anyjának, hogy

a lánya mennyire tehetséges, és speciális figyelemre van szüksége, sőt, szerencsésnek érzi magát, hogy ezt a figyelmet épp ő szentelheti neki.

A lassú közeledés végül egyre intenzívebbé vált, majd „felgyorsultak a dolgok” – emlékezett vissza Estefan, aki tiltakozni próbált, de a férfi minden ellenkezését leszerelte egy halálos fenyegetéssel:

Apád Vietnamban van, édesanyád pedig egyedül él, és meg fogom ölni, ha elmondod neki, mi történt.

Ez értelemszerűen megijesztette a lányt:

Tudtam, hogy a férfi őrült, és ezért azt gondoltam, hogy tényleg bánthatja anyámat

– emlékezett vissza, majd arról beszélt, hogy az abúzus után tincsenként kezdett hullani a haja, egy idő után pedig elmesélte otthon, hogy mi történt vele.

Anyja értesítette a rendőrséget, ott azonban azt ajánlották neki, hogy ne emeljen vádat, hiszen

sokkal mélyebb traumán megy majd keresztül, ha ki kell állnia a bíróság elé, és tanúvallomást kell tennie.

Az ügyről emiatt közel ötvenöt éven át senki sem tudott – egészen mostanáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik