Kultúra

George Lucasból rohamosztagos lett

George Lucas végre maga is bekerülhet a Star Wars-rajongók gyűjteményébe, legalábbis műanyag formátumban, elkészült ugyanis a Hasbro Lucast ábrázoló akciófigurája, mely az  Star Wars világának megalkotóját a klasszikus trilógia rohamosztagos jelmezébe bújtatva ábrázolja.

A kicsit több mint tizenöt centi magas figurát teljes felszerelésben, levehető sisakkal és egy fegyverrel árusítják, megjelenésének apropója pedig az, hogy 2022-ben lesz ötven éves George Lucas filmgyártó cége, a Lucasfilm. A mostani figura nem az első Lucas-játék: 2006-ban már kiadtak egy George Lucas-rohamosztagost, az egy mérettel kisebb, nem egészen tízcentis volt.

Hasbro

Lucas egyébként 2012-ben, ugyanakkor, amikor az egész Star Wars-csomagot, eladta a Disney-nek a franchise mechandising-jogait is, amelyeket három évtizeddel korábban komoly sajtófigyelemmel övezve harcolt ki magának. A Disney annak idején négymilliárd dollárt fizetett Lucasnak a Star Wars jogaiért, ami brutálisan nagy összeg ugyan, ám így is mindössze hat év kellett ahhoz, hogy a befektetés megtérüljön a Disney-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik