Kultúra

Zenészinterjúkkal jelent meg a Fedél Nélkül zenei különszáma

Varga Imre / Fedél nélkül
Varga Imre / Fedél nélkül

Bagossy Norbert, Kowalsky, Sena és Likó Marcell, Leskovits Gábor és a Harcsa VeronikaGyémánt Bálint szerzőpáros is interjút adott a szeptember 23-án megjelent Fedél Nélkül zenei különszámának.

Fedél nélkül

A Fedél Nélkül különszám nem új keletű, de most jelent meg először zenei tartalommal, az eredetitől eltérő külsővel. A lapszám ezúttal kizárólag a magyar könnyűzenére fókuszál, és a médiában hosszú ideje jelenlévő szakemberek készítették a napi munkájuk mellett, társadalmi munkában. Az újság a Menhely Alapítvány, a Kobuci Kert és a Zeneszöveg.hu finanszírozásában, a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében jelent meg. Kapható szeptember 23-tól két héten át engedéllyel rendelkező utcai terjesztőktől Budapest és több megyeszékhely főbb csomópontjain. Minden eladott újság utáni bevétel a terjesztőnél marad. A különszám ezen kívül online, a fedelnelkul.hu-n is megvásárolható, az online eladott lapokból befolyó bevétel a Menhely Alapítványhoz kerül.

A Fedél Nélkül 1993 óta teremt megélhetési lehetőséget otthontalan, nehéz körülmények között élő terjesztőinek. Ungi Tibor és Győri Péter a Menhely Alapítvány segítségével jelentette meg a lap első példányát: a kezdetben mindössze négy oldalas lap ma már huszonnégy oldalon jelenik meg kéthetente, és elsősorban hajléktalan emberek műveit, verseit, írásait közli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik