Kultúra

Soha többé nem áll össze az R.E.M. a frontembere szerint

BRITTA PEDERSEN / ZB / dpa Picture-Alliance via AFP
BRITTA PEDERSEN / ZB / dpa Picture-Alliance via AFP
Michael Stipe szerint kínos és pénzhajhász dolog lenne ismét színpadra állni a zenekarral.

Michael Stipe, az R.E.M frontembere eloszlatta a pletykákat: a zenekar nem lép az ABBA és a nagy visszatérő zenekarok útjára, és nem áll ismét össze. A zenész az WNYC rádiónak adott interjút, ahol elsősorban az új Velvet Underground tribute-lemezről kérdezték, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, nem kerülte el az R.E.M. visszatérését firtató kérdés sem. Stipe azonban rövidre zárta a témát:

Soha nem fogunk összeállni. Amikor leálltunk, megegyeztünk abban, hogy nagyon kínos és pénzhajhász dolog lenne visszatérni, ami más visszavonult zenekarokra is ösztönzőleg hatna. Nekünk erre nincs szükségünk, és rendkívül boldog vagyok, hogy megmarad a 32 évnyi munka öröksége.

A visszatérésről szóló pletykák még 2019-ben kaptak szárnyra, amikor a Rolling Stones magazin egy cikkében a R.E.M-et is azon zenekarok közé sorolta, akiknél esélyes a visszatérés. Stipe akkor sejtelmesen csak annyit nyilatkozott, hogy nagyon ábrándos elképzelés ez.

Az R.E.M. éppen tíz éve, 2011-ben jelentette be visszavonulását, utolsó, tizenötödik stúdióalbumukkal, a Collapse Into Now-val már nem is koncerteztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik