Kultúra

Gubás Gabi elárulta, miért vállalta Dobrev Klára szerepét az Elk*rtukban

Gábor Rozmanitz
Gábor Rozmanitz
A színésznő szerint izgalmas kihívás volt eljátszani Gyurcsány Ferenc feleségét, akinek a szerepe nála volt a legjobb kezekben.

Gőzerővel dübörög az Elk*rtuk című film marketingkampánya, a plakát és a múlt héten megjelent előzetes után most egy interjú került ki a film Facebook-oldalára a Dobrev Klárát alakító Gubás Gabival. 

A színésznő elárulta: nem volt egyszerű döntés a szerep elvállalása, ambivalens érzései voltak ezzel kapcsolatban egy korábbi rossz élmény miatt.

Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nagyon szívesen kimaradtam volna a filmből a politikai felhang miatt

– magyarázta, majd kifejtette, hogy korábban Mohácsi János 56 06 / őrült lélek vert hadak című darabja miatt kapott rengeteg gyalázkodó üzenetet még azt követően is, hogy első terhessége miatt addigra már visszaadta a szerepet. Gyurcsány Ferenc feleségének eljátszására azért bólintott végül rá, mert izgalmas kihívásnak érezte, ám a nagy felismerésre csak a forgatás végén jutott:

Most, hogy leforgattuk a filmet, arra jutottam, hogy nálam volt Klára szerepe a legjobb kezekben.

A színésznő elmondta, hogy szerepeit abból az irányból közelíti meg mindig, milyen közös pont van közte és a karakter között. Dobrev esetében ezt a közös pontot a férje melletti kitartásban és a maximális lojalitásában találta meg. A célja a szereppel megegyezett Keith English rendezőével: elsősorban Dobrev emberi arcát szerették volna megmutatni. Bár az interjú végén megkérdezik tőle azt is, ki alakítja mellette Gyurcsányt, titokzatosan annyit mondott: mivel a gyerekeinek is azt tanítja, hogy ne spoilerezzenek, így ő sem teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik