Kultúra

Történelmet írt RuPaul az Emmyn

Rich Fury / Getty Images via AFP
Rich Fury / Getty Images via AFP

RuPaul Charles, a RuPaul’s Drag Race házigazdája nem egyszerűen nyert az Emmyn, de konkrétan kiseperte a gálát. Hét jelöléséből ugyanis ötöt díjra váltott: a Drag Race lett a legjobb reality, a legjobb szereposztással, rendezéssel és képvágással, RuPaul pedig a legjobb reality-házigazda, immár hatodik alkalommal, ami szintén rekord. A tegnap éjjel begyűjtött öt díjával emellett tévétörténelmet írt, ő ugyanis a legtöbb Emmy-díjjal elismert fekete előadóművész a történelemben.

Köszönőbeszédében a Drag Race versenyzőinek – ahogy hivatkozik rájuk: gyermekeinek – ajánlotta díját, akik méltósággal és bátran vállalják nehéz történeteiket.

Srácok, akik nézitek a műsorunkat, tudjatok róla, hogy van egy törzsetek

– tette hozzá.

Rich Fury / Getty Images via AFP

A színpadon a műsorbeli zsűritársa, Michelle Visage és a nemrég véget ért tizenharmadik évad két versenyzője, a top3-ba került, sminkesként is sikeres Gottmik és az évad nyertese, Symone állt mellette, aki egyébként a múlt héten részt vett a Met Gálán is, elsőként az épp regnáló Drage race győztesek közül . A Primetime Emmyn nyert öt díj mellett RuPaul már a múlt heti Creative Arts Emmyről is elhozott egy díjat a Drag Race Unticked című kísérőműsoráért.

A RuPaul’s Drag Race az utóbbi években kilépett Amerika határai közül, és nemzetközi franchise-zá vált: van már brit, kanadai, ausztrál, spanyol, holland, thai, fülöp-szigeteki, olasz és chilei verzió is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik