Kultúra

Mégsem Tom Cruise forgathat először a világűrben, lenyomták az oroszok

Paramount Pictures
Paramount Pictures

Mint egy hollywoodi mozi szinopszisa, úgy hangzik ez a hír: Tom Cruise álmait az oroszok törték össze. Bármilyen drámaian hangzik, a mondat tényleg helytálló, tekintve, hogy a saját életveszélyes mutatványait makacsul kaszkadőr nélkül végző Cruise régi álma, miszerint ő lehessen az első színész, aki a világűrben forgat filmet, bedőlni látszik egy orosz stábnak köszönhetően.

Cruise már tavaly szeptemberben bejelentette, hogy Doug Liman rendezővel lefoglaltak egy SpaceX űrhajót, mely 2021 októberében indul majd a Nemzetközi Űrállomásra. Az oroszokban viszont, úgy tűnik, máig munkál az űrverseny, hamarosan ugyanis közölték, hogy azon dolgoznak, hogy hamarabb forgathassanak az űrben, mint Cruise, és épp a női főszereplőt keresik. A projekt alighanem jól alakult, ugyanis a Collider beszámolója szerint Klim Shipenko filmrendező és stábja a The Challenge című mozi forgatására október 5-én indul a világűrbe. A stáb már egy éve készül a gyártásra a moszkva Jurij Gagarin Űrhajós Kiképzőközpontban, nemrég pedig megkapták az engedélyt is a felszállásra. A terv szerint a film tizenkét napig forog majd földkörüli pályán. Ezzel szemben Cruise projektjéről még azt sem tudni, hogy van-e rá pénz, a Universal ugyanis egyelőre nem erősítette meg, hogy kifizetné azt a kétszázmillió dollárt, amibe az űrbéli forgatás kerülne, és nincs hír az októberre tervezett SpaceX-járatról sem.

Cruise egyébként nemrég fejezte be a Mission: Impossible hetedik részének többször elhalasztott munkálatait, és bár az űrutazás egyre elérhetőbb – nemrég valósult meg az első űrturistaút is – azért még neki is szüksége van némi fizikai tréningre és általános kiképzésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik