Farkas Norbert / 24.hu
Kultúra koronavírus

Mégsem kötelező a védettségi igazolvány az Örkényben

Bár néhány nappal ezelőtt bejelentették, hogy ők bizony védettségi igazolvány felmutatásához kötik a színházlátogatást, az Örkény Színház most új közleményben jelzi, hogy mégsem tesz ilyet. Kiderült ugyanis, hogy nem tehet. Mácsai Pál igazgató a színház közleményében így fogalmaz:

Nézőink egészségének lehetséges legjobb védelme érdekében úgy döntöttünk, hogy előadásainkat csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Álláspontunkat járványügyi szakemberekkel történt egyeztetés alapján alakítottuk ki. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke tájékoztatást tett közzé, hogy tervezett gyakorlatunk adatkezelési szempontból nem lenne jogszerű, azzal együtt sem, hogy mi mindössze az igazolvány bemutatását kértük, ahogy teszik azt az 500 főt meghaladó szabadtéri rendezvényeken, ahol ugyanez az igazolvány éppen, hogy kötelező. E tájékoztatás értelmében mindaddig, amíg jogszabály másként nem rendelkezik, nem kérünk védettségi igazolványt.

Ezzel együtt a színház hangsúlyozza, hogy minthogy az Örkény kicsi és zárt tér, így, bár az sem kötelező, de a maszkviselést továbbra is ajánlják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!