Kultúra

Ábel Anita szerint kellett volna mellé egy gyermekpszichológus a Szomszédok forgatása alatt

Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu
Smagpictures.com / TV2 / press.tv2.hu
A műsorvezető szerint nehéz dolga volt a sorozat forgatásán egyedüli gyerekként, segítséget viszont nem kapott.

Gyermekkori nehézségeiről mesélt Ábel Anita a Retro Rádiónak, amelyekkel a Szomszédok forgatása alatt szembesült – írja a Borsonline. A színésznő mindössze 12 éves volt, amikor megkapta Mágenheim Julcsi szerepét az ország legnézettebb sorozatában, egyik napról a másikra milliók ismerték meg az arcát. A jelenleg műsorvezetőként tevékenykedő Ábel nem mesél túl gyakran életének ezen szakaszáról, ám a rádióban most őszintén beszélt a sztárrá válás lelki nehézségeiről. Többek közt arról is, hogy ő volt az egyetlen gyerek a sorozat forgatásán, így nagyon egyedül érezte magát. Úgy véli azonban, hogy lelkileg nem sérült komolyabban, inkább csak megkeményedett, ám utólag visszagondolva professzionális segítséget kellett volna kapnia.

 Ahogy múltak az évek, éreztem ennek a terhét. Ez egy nehéz lelki megterhelés volt valamilyen szinten. Ezt igazából a szüleim sem tudták jól kezelni és nem volt mellettem egy gyermekpszichológus, aki mellém ült volna és azt mondta volna, hogy: »Téged holnaptól öt és félmillióan néznek ebben az országban, tehát meg fogsz szűnni létezni, gyere dolgozzuk fel«.

A műsorvezető azt is elmondta: nem kedves nosztalgiával gondol vissza a Szomszédok-korszakra, közönségtalálkozóra sem jár, és sosem térne vissza a sorozat folytatásában.

Sokat küzdöttem azért, hogy visszakapjam a saját nevemet és Ábel Anita legyek

– nyilatkozta. Bevallotta, hogy kétszer is rendkívül közel került a távozáshoz, ám végül maradt a sorozat végéig, 1999-ig.

Akkor már ki akartam szállni. Egyszer nem sikerült magánéleti okok miatt, másodiknál pedig tudtuk, hogy hamarosan vége lesz a sorozatnak és született egy megállapodás, hogy megyek a végéig.

Ábel a szereplőgárdából Kulka Jánossal tartotta leginkább a kapcsolatot, akitől egy kutyát is kapott, az élet azonban a műsorvezető szerint már elsodorta őket egymástól.

Kapcsolódó
Gyávaság lenne, ha az új Szomszédok nem foglalkozna közéleti témákkal
A sorozat egykori rendezője, Bujtás János a húsz éve megszűnt teleregény folytatását tervezi. Szüksége van-e még a világnak 2020-ban is a Szomszédokra? Van-e értelme folytatni Taki bácsi, Lenke néni vagy éppen Julcsi nélkül? Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik