Kultúra

A Margitszigeten hív időutazásra a 20 éves Žagar

Žagar
Žagar
Koncerttel ünneplik meg a kerek évfordulót.

Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar, amely ez alkalomból különleges koncertet ad szeptember 17-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, Time Travellers címen.

A 2000-es évek elején a Local Broadcast című debüt albumukkal azonnal kivívták az elektronikus zenei színtér elismerését. A Szezon és a Wings of Love közönségsikerei után a Light Leaks című lemezük számos nemzetközi blogon visszhangra talált, számaikat több brit rádió, köztük a BBC is játszotta. A csapat számos európai nagyvárosban játszott már, a Depeche Mode előzenekaraként is felléptek. Számos filmben, illetve TV-sorozatban hallhatóak a zenéik (pl. CSI helyszínelők). Számaikat olyan neves producerek remixszelték, mint Marcus Henrikkson aka Minilogue, Moonbootica vagy Terry Lee Brown Jr.

Közleményükben azt írják, hogy a huszadik évforduló alkalmával újra összeáll az öttagú csapat. A Zságer testvérek és Lázár Tibor mellett Ligeti Gyuri és DJ Bootsie is ott lesz Margitszigeti szabadtéri Színpadon. A koncert repertoárja az elmúlt húsz év legismertebb Žagar számaiból illetve koncertkedvenc átdolgozásaiból épül fel. Az időutazást olyan vendégművészekkel hajtják végre mint az Underground Divas (Péterfy Bori, Németh Juci, Hodosi Enikő, Kutzora Edina), Kama (Mary Popkids), Bukky (ének), Zahár Fanni (fuvola).

Nem igazán szoktam visszatekintgetni, inkább a jelen vagy a közeljövő történései izgatnak. De most jó érzés volt a próbákon újra együtt játszani, sztorizgatni a többiekkel. Minden lemezünkről szerettünk volna egy-egy emlékezetes dalt eljátszani, ami nem egyszerű feladat. Kihívás, hogy a mai eszköztárunkkal hogyan szólalnak meg a régi szerzemények

– mondta Zságer Balázs, az együttes vezetője, zeneszerző, billentyűs az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik