Kultúra

Kossuth-kézirat és betiltott könyvek is kalapács alá kerülnek rövidesen egy internetes könyvárverésen

Antikvárium.hu
Antikvárium.hu
Dedikált Karinthy, Kossuth javítása a saját kötetében, tiltólistás Rommel életrajz, Jókai utolsó könyve és Gross Arnold – az antikvarium.hu online árverésén ezúttal 472 tétel szerepel, köztük valódi ritkaságokkal.

A szeptember 16-án, csütörtökön induló, tíz napon át online zajló licitharcban minden tétel egy forintról indul majd, így nem lesz épp sétagalopp megszerezni a hőn áhított példányokat.

Az aukción Kossuth Lajos egyik önéletrajzi művének részlete, amit a volt kormányzó már bőven torinói éveiben, 1881-1882 fordulóján írt.

A kézirat mellett számos első kiadás, illetve dedikáció is színesíti a felhozatalt: gróf Széchenyi István Politikai Programm. Töredékek címen írt, utolsó magyar nyelven írt munkája, Arany János Buda halála című epikai műve, a Mikes-féle Törökországi levelek II. Rákóczi Ferenc hamvainak hazaszállítása alkalmából készült emlékkiadása, illetve egy Károli-biblia mellett Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című klasszikusának dedikált példányát is megszerezheti a legtöbbet ígérő szerencsés gyűjtő.

Galéria
Antikvárium.hu
A Magyarországon 1945-ben betiltott Rommel páncélosai

A kommunista hatalomátvétel után tiltólistára került kötetekre éhes gyűjtőknek is érdemes lesz figyelni, hiszen Theodor Aegner Rommel páncélosai című műve is feltűnik a tételek közt, de a valódi különlegességeket keresők Dr. Somogyi Antal A modern katolikus művészet című kötet Horthy Miklós 1932-ben született, Farkas Dezső és Révész Kornél által tervezett ex-librisét első oldalán viselő példányát is beszerezhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik