Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Kultúra

Szabó Kimmel Tamás elárulta, Eszenyi Enikő melyik mondata után döntötte el, hogy nem megy a Vígszínházhoz

Szabó Kimmel Tamás volt Kadarkai Endre vendége a Klubrádió Szavakon túl című műsorában, ahol a színész beszélt a főiskolás éveiről, a Nemzetiben eltöltött idejéről, a Mintaapák sorozatból való távozásáról is, illetve arról is, hogy kétszer is nemet mondott Eszenyi Enikőnek, aki szerette volna leszerződtetni a Vígszínházba.

Szabó Kimmel amellett, hogy mindkétszer a vécén ülve telefonálva mondott nemet az igazgató ajánlatára, azt is elmondta, mi volt az a mondat, amely után végképp eldöntötte, nem fog tudni Eszenyivel dolgozni:

Megnősültél? Hát hogy fogunk így színházat csinálni?

– kérdezte tőle Eszenyi Enikő, és a színész ezt a kérdést utána még egy hétig próbálta értelmezni, de a műsorvezetővel együtt arra jutottak, hogy nem nagyon lehet félreérteni, ez arra vonatkozhatott, hogy Szabó Kimmel férfiként már „elkelt”.

Én abszolút megértem azokat az embereket és elhiszek mindent egy szóig, amit akkor olvasni lehetett, hogy milyen dolgok történtek ott

– utalt most Szabó Kimmel a Vígszínház korábbi dolgozói által elmesélt történetekre, melyekben mérgező légkört megteremtésével és vállalhatatlan bánásmóddal vádolták meg Eszenyit.

Szabó Kimmel is úgy érezte, nem volt szimpi és valami nem volt oké Eszenyiben és az egész légkörben, ezért is mondott nemet. Arról is beszélt, korábban egy volt férfi kollégájától kapott szexuális ajánlatot még a Nemzeti Színházban.

A beszélgetésnek ez a részlete a 45. perctől hallgatható meg itt.

Ajánlott videó