Kultúra

„Idősödő fehér bőrű férfi, én vagyok a hibás mindenért” – Marlboro Man klippremier

Gerdesits Ferenc a 80-as évek stílusában írt dallal mutat be a túlhajtott polkorrektségnek.

Most már bármit mondasz, megkapod a magadét. A szabadságnak vége, de még gondolkodhatsz. Gondolkodhatsz, az úgysem érdekel senkit. Engem pedig ez a világ nem érdekel. Ha bármit mondasz, valamelyik oldalra beskatulyáznak. Nem értek egyet sem a rasszistákkal, sem a homofóbokkal, de a cancel cuture-rel sem. Miért kellene bármi mellé odaállni a saját vélemény helyett?

– kommentálja a Quimby dobosaként is ismert Gerdesits „Faszi” Ferenc másik zenekara, a Marlboro man új dalának központi üzenetét. A hibásnak már a címe is beszédes, és belehallgatva még egyértelműbbé válik a mögöttes frusztráció, hiszen elég hamar ilyen sorok hangzanak el benne: „Idősödő fehér bőrű férfi, én vagyok a hibás mindenért. Ha felelős kell, rúgjál belém bátran, jövőm elmúlt, múltam utolért.”

Gerdesits láthatóan nem akar idomulni a polkorrektséghez, „inkább egy, a 80-as évek stílusában írt dallal lengetem a középső ujjamat és maradok az embernél sokkal erősebb és szebb természetnél. A videó minden pillanata pedig ezeket a gondolatokat támasztja alá, amelyben egy kisember bűnhődését láthatjuk.”

A hibáshoz egysnittes klip is készült, amely még jobban aláhuzza a dal mondanivalóját, és most a 24.hu-n debütál.

A klip alapötlete magától a frontembertől, Gerdesits Ferenctől származik, a rendező pedig ismét fia, Gerdesits Pál volt.

A szereplők ismét családtagok, barátok voltak, apácák, százszorszépek, punkok és irodisták mellett egy valódi mai médiasztár, Greta Thunberg is feltűnik, méghozzá személyesen. És büntet, ahogy ígérte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik