Kultúra

Ördög Nóra és Istenes Bence az év műsorvezetői a televíziós újságírók szerint

Átadták tegnap este a Televíziós Újságírók Díját, az RTL Klub hat, a TV2 öt, a Spektrum Home egy díjat zsebelt be.

Tizenkét kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díja gálán szeptember 8-án este a Budapest Music Centerben. Ördög Nóra nyerte a legjobb női műsorvezető díját, Istenes Bencét választották a legjobb műsorvezetőnek, Bereczki Zoltán lett a legjobb zsűritag, Scherer Pétert pedig a legjobb színészként díjazták.Sztarenki Dóra és Scherer Péter a legjobb színésznő, illetve színész díját vehette át, Barta Ágnest pedig a legjobb mellékszereplőnek választották.

Nyolcadik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Klub hat, a TV2 öt, a Spektrum Home egy elismeréssel tért haza az idei Televíziós Újságírók Díja gáláról, amelyre a vezető hazai televíziós csatornák szakemberei és sztárjai, valamint a sajtó képviselői kaptak meghívást.

A Budapest Music Centerben rendezett esemény idén közel 200 vendég részvételével zajlott, a díjátadó házigazdája immár harmadik alkalommal, Gundel Takács Gábor volt. A gálán videó bejátszással megemlékeztek a 23 év után idén júliusban véget ért Barátok Közt című sorozatról.

A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizenkét kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin, a Telex és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb a talkshow-t, a legjobb sorozat, legjobb napi sorozat, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, valamint a legjobb mellékszereplőt. A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.

2021-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták:

Legjobb nagyszabású showműsor
Álarcos énekes

Legjobb vetélkedő vagy sportműsor
Exatlon Hungary

Legjobb reality
Farm VIP

Legjobb talkshow
DTK: Elviszlek magammal

Legjobb zsűritag
Bereczki Zoltán (Sztárban Sztár)

Legjobb női műsorvezető
Ördög Nóra (Újratervezés)

Legjobb férfi műsorvezető
Istenes Bence (Álarcos énekes)

Legjobb heti sorozat
Mellékhatás

Legjobb napi sorozat
Mintaapák

Legjobb színésznő
Sztarenki Dóra (Mellékhatás)

Legjobb színész
Scherer Péter (Apatigris)

Legjobb mellékszereplő
Barta Ágnes (Mellékhatás)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik