Kultúra

Meghalt Michael K. Williams

Robyn BECK / AFP
Robyn BECK / AFP

Holtan találták New York-i otthonában Michael K. Williams amerikai színészt, aki a Drót című sorozatban Omar Little szerepében lett világhírű, írja a BBC.

Michael K. Williams 54 éves volt, halálát kábítószer-túladagolás okozhatta, de ezt egyelőre még hivatalosan nem erősítették meg. A színészt háromszor jelölték Emmy-díjra, az utóbbi években pedig többször is nyíltan beszélt drogproblémáiról.

Williams táncosnak készült, a kilencvenes években több videoklipben is szerepelt, és egy kocsmai verekedésben szerzett sebhely miatt többször játszott rosszfiúkat klipekben. Innen került a filmezés világába, a hírnevet pedig a Drót (The Wire) hozta meg neki, melyben Omar Little-t játszotta, aki a baltimore-i drogbandákat rabolta ki, mellesleg pedig meleg volt. Omar az egyik legnépszerűbb karakter lett a sorozatban, és ezt követően Williams számos további szerepet kapott, de ebben az időben vált a kábítószerek rabjává is.

A Gengszterkorzó (Boardwalk Empire) című, szesztilalom korabeli tévésorozatban Albert „Chalky” White-ot, egy nagyhatalmú gengsztert játszotta, de feltűnt olyan filmekben is, mint a 12 év rabszolgaság vagy a Beépített hiba. Későbbi sorozatszerepeiből kiemelendő A Central parki ötök, az Aznap éjjel és a Lovecraft Country.

John Grimpel, a New York-i rendőrség szóvivője elmondta, hogy a rendőrség helyi idő szerint hétfőn 14 órakor érkezett segélyhívás után ment Williams brooklyni lakásába, ahol holtan találták a színészt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik