Kultúra

Delon összetört Belmondo halála hírére

PATRICK KOVARIK / AFP
PATRICK KOVARIK / AFP

Teljesen le vagyok sújtva. Most megpróbálok megkapaszkodni, hogy ne történjen meg velem ugyanez öt óra múlva. Bár nem lenne rossz, ha együtt mennénk el. Az életem része volt, együtt kezdtük a pályánkat hatvan évvel ezelőtt

– mondta a 85 éves Alain Delon, a franciák másik nagy legendás filmszínésze a CNews hírtelevízióban, amikor értesült Jean-Paul Belmondo halálhíréről. Jóllehet a két sztárt gyakran egymás riválisaként tartotta számon a sajtó, a karrierjük teljesen párhuzamosan alakult, s a barátságuk legendás hírű volt, írja az MTI.

Kapcsolódó
A Kifulladásigtól a Nyomorultakig – Jean-Paul Belmondo tíz legemlékezetesebb filmje
A nagy színészegyéniségek attól is nagyok, hogy lehetetlenség tíz filmet kiemelni a pályájukból, mégis kísérletet teszünk erre a 88 évesen elhunyt Jean-Paul Belmondo esetében.

Megemlékezett Belmondóról a francia államfő, Emmanuel Macron is: „Örökre a Káprázatos marad. Jean-Paul Belmondóval egy nemzeti kincs távozik, ragyogó vidámságában és kitörő nevetéseiben. A nagy színészeink közül ő volt az, aki messze elvitte a közönség pálmáját” – írta közleményében.

„Felkavart Jean-Paul halálhíre. Mindig is, mint sokunk számára, az életkedv megtestesítője volt és az is marad. Folyton mozgásban marad a szívemben és az emlékezetemben” – idézte Claudia Cardinale filmszínésznőt az AFP hírügynökség.

„Hiányozni fogsz. Nagyon fogsz nekünk hiányozni. Köszönet, Jean-Paul” – írta az Oscar-díjas Jean Dujardin a példaképének tekintett Belmondóról az Instagramon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik