Kultúra

Szeptember végén jelenik meg Ákos első novelláskötete

Emmer László / Wikimedia Commons
Emmer László / Wikimedia Commons
Az idén kisfilmet is készítő zenész az Ezt nem lehet megúszni című kötettel a kortárs irodalomban is helyet követel magának.

Saját novellájából rendezi első kisjátékfilmjét Ákos – derült ki 2020 októberében, amikor A Taxis címen futó projekt gyártási támogatást kapott a Nemzeti Filmintézettől. A Háberman Jenő producer segítségével talán még idén megszülető munkáról a karrierje során két tucat klipet írt, illetve rendezett zenész így beszélt áprilisban az InfoRádiónak:

Nagyon várom a munkát, úgy érzem, a Jóisten is erre teremtett, de persze az ítéletet természetesen a közönség mondja majd ki.

Az új maxi CD-je megjelenése apropóján született interjúból persze nem csak erre derült fény, hanem arra is, hogy gőzerővel készül a novelláskötete is, amiben az elmúlt években született, majd a vírusidőszakban tovább csiszolt, bővített, vagy épp újonnan írt munkái kapnak majd helyet.

A nagy bemutatkozásra már csak alig egy hónapot kell várni, hiszen szeptember 29-én megjelenik az Ezt nem lehet megúszni – derül ki a hivatalos Facebook-oldalán közzétett posztjából:

Az elmúlt években nagyot futó zenész hivatalos oldalán a kötet 4290 forintos áron már most is előrendelhető, de itt néhány, meglepően pozitív véleményt, sőt, egy rövid részletet is találunk.

Juhász Anna például így foglalta össze a művet:

Szerelmek, anyák, apák és fiúk, és a történelem. Az életünk – közelről.

A színművész Vecsei H. Miklós azonban ennél is tovább ment:

Önreflexív őszinteség. Ákos szövegeiben a személyesség létkérdés. Olvasás közben az az érzésünk támad, hogy amit elmond, azzal valójában tartozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik