Kultúra

Megvan, ki érkezik Kim Cattrall helyére a Szex és New Yorkba

Paras Griffin/Getty Images for ESSENCE/AFP
Paras Griffin/Getty Images for ESSENCE/AFP

Mióta kiderült, hogy a Samanthát alakító Kim Cattrall nem szerepel majd a Szex és New York folytatásában, minden rajongó arra volt kíváncsi, ki lesz az, akivel megpróbálják majd betömni a Cattrall helyén keletkező űrt. Most végre megvan a válasz: Nicole Ari Parker csatlakozik az egykori sorozat újra összeálló szereplőgárdájához  az And Just Like That… címen érkező sorozatban.

Nicole Ari Parkert legtöbben az Empire című sorozatból és a Paul Thomas Anderson-féle Boogie Nightsból ismerhetik, a készülő Szex és New York-folytatásban pedig Carrie Bradshaw új legjobb barátnőjét, a dokumentumfilmes Lisa Todd Wexley-t alakítja majd a négyesfogat teljes értékű tagjaként. Az And Just Like That… a visszatérő főszereplő színésznők – Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Cynthia Nixon – executive producersége alatt készül, a forgatókönyvet Michael Patrick King jegyzi.

Hogy Cattrall nem fog visszatérni, azt már jóval a sorozat készülte előtt sejthettük, már az eredeti széria idején is szállingóztak arról szóló hírek, hogy Cattrall és a többi főszereplő nem igazán jönnek ki jól egymással, amikor pedig felröppent a hír, hogy az HBO Max új sorozatot készít a sztori folytatásából, Cattrall nyilvánvalóvá tette, hogy rá ne számítsanak:

Végigjátszottam Samantha Jones történetét, mert imádtam a Szex és New Yorkot. Sok értelemben véve áldás volt, de a második filmmel elég lett. Nem értem, miért nem tudnak egyszerűen csak egy másik színésznővel helyettesíteni ahelyett, hogy a zaklatásomra pazarolnák az időt. A nem az nem

– fogalmazott akkor.

Nicole Ari Parker érkezésével a sorozat a vele szemben felmerült aggályokra is választ ad: Ari Parker ugyanis színesbőrű, a sokszínűség hiányát a főszereplők között pedig jó ideje rója fel a közbeszéd a sorozatnak. Ari Parker főszerepe mellett a sorozat három olyan mellékszereplőt is kap, akik valamilyen etnikai kisebbséget reprezentálnak: Sara Ramirez, Karen Pittman és Sarita Choudhury érkezik, hogy némi változatosságot csempésszen az amerikai lakosságot nem túl pontosan leképező sorozatba.

Az eredeti Szex és New York sorozat 1998-ban indult és hat évadot élt meg, mely idő alatt hét Emmyt és nyolc Golden Globe-ot zsebelt be. A most érkező reboot a készítők ígérete szerint arra vállalkozik, hogy a szereplőknek az eredetiben bemutatott harmincas évei után most az annál még sokkal bonyolultabb ötvenes éveiről is meséljen. A sorozat mini lesz, tíz darab félórás epizóddal, mely az HBO Maxon lesz nézhető, a premier időpontját viszont még mindig nem tudjuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik