Kultúra

Óriási falfestmény készül egy budai tűzfalra Karikó Katalinról

A Színes Város újabb budapesti tűzfalat díszít fel, ezúttal ráadásul a koronavírus elleni vakcinákat megalapozó Karikó Katalin lesz a hatalmas falfestmény főhőse. A tűzfal, amelyről hamarosan a tudós mosolyog le a városra, a Krisztina körút 30. alatt található. A készülő festményt egy facebookozó szúrta ki, a kép egyelőre erősen vázlatos, de már érezhető, hogy milyen lesz a végeredmény, mutatjuk:

A cikkünk megjelenése után érkezett az alábbi sajtóközlemény a Brain Bartól:

Ötemeletes festménnyel tiszteleg Karikó Katalin előtt a Brain Bar

A jövőt magyarok írják – ez a jelmondat kerül Karikó Katalin arcképe mellé azon az óriási tűzfalfestményen, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós előtt. A budapesti Krisztina körúton készülő óriás falfestmény az idei Brain Bar előestéjére készül el.

„A Brain Bar örökös célja a magyar fiatalok ambícióinak erősítése, bátorításuk a jövő aktív alakítására. Évről évre olyan példaképeket hozunk a fesztiválra, akik inspirálhatják őket ebben, néha azonban a példaképek itt járnak közöttünk. Karikó Katalin tudományos teljesítménye mellett azzal is óriási szolgálatot tesz Magyarországnak, hogy bizonyítja a következő generációnak, ott van a helyünk a 21. század megformálói között” – mondta el az akció kapcsán Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója.

A szervezők elárulták, hogy az akció Karikó Katalin számára is meglepetés lesz. A festményt a tűzfal festményekben sokéves tapasztalattal rendelkező Színes Város csapata tervezte és készíti. Az idei Brain Bar jövőfesztivált 2021. szeptember 9-10-én tartják a Millenárison.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik