Kultúra

Az Emmi saját halottjának tekinti Hankiss Ágnest

Európai Parlament / Benoit Bourgeois / MTI
Európai Parlament / Benoit Bourgeois / MTI
Kapcsolódó cikkek

Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a kedden elhunyt Hankiss Ágnest, a médiatanács tagját, írót, pszichológust, korábbi európai parlamenti képviselőt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény felidézi, hogy Hankiss Ágnes az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán klinikai pszichológiából diplomázott, majd társadalom-lélektanból szerzett bölcsészdoktori címet. Politikai tevékenységét 1990-ben kezdte, 1994-ig a fővárosi önkormányzat Fidesz-frakciójában tevékenykedett. Ezt követően 1998-ig a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének tanácsadója volt, közben a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület egyik alelnöki tisztségét töltötte be 2009-ig, de 1996-tól 2008-ig a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének is delegáltja volt.

Főigazgatóként dolgozott a Károlyi Palota Kulturális Központban, 2003-tól a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézetet vezette; 2008-tól a Duna Televízió kuratóriumának elnökségi tagja volt. Kitüntették A Jövő Irodalmáért-díjjal, 1992-ben József Attila-díjat kapott, 2018-ban pedig A Magyar Érdemrend tisztikeresztjével ismerték el a munkásságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik