Kultúra

Jól kezdett Ryan Reynolds akcióvígjátéka, a Disney be is rendelte a folytatást

Forum Hungary
Forum Hungary
A Free Guy nyerte a hétvégi box office-futamot.

Amerikában 26 millió dollár értékben váltottak jegyet a hétvégén a Free Guy című filmre, amelyben Ryan Reynolds egy lövöldözős videójáték öntudatra ébredő karakterét játssza. Az akcióvígjáték ezzel a heti box office-futam élén végzett, a nemzetközi jegybevételekkel együtt pedig már 50 millió dollár fölött jár. Ez nem lenne túl ütős összeg egy járványmentes időszakban, tekintve, hogy a film költségvetése meghaladja a 100 millió dollárt, de a Variety értékelése szerint az újabb hullám idején meglepően jó eredménynek számít.

A Free Guy eredménye azért is fontos példa a filmipar számára, mert azon ritka filmek közé tartozik, amelyet csak moziban mutattak be, nem társítottak hozzá egyidejű online premiert. Az elmúlt idő számos blockbustere ezzel ellentétben egyből elérhető volt valamelyik streamingszolgáltatáson is, ami miatt háborogtak is a mozisok.

A Free Guy debütálásával a Disney is elégedettnek tűnik, Ryan Reynolds be is jelentette, hogy máris berendelték folytatást. Kritikánkat itt olvashatják a filmről:

Kapcsolódó
Kár szitává lőni a banki alkalmazottat csak azért, mert játszunk
A Free Guy főhőse egy számítógépes játék statisztája, aki öntudatra ébred. A Truman Show melankóliáját itt csak akkor érezni, ha belegondolunk, mennyire hiteles a „mindenki egyéniség” tanulsága. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik