Kultúra koronavírus

Huszonöt éve először marad el a Szegedi Halfesztivál

Kelemen Zoltán Gergely / MTI
Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A hagyományoktól eltérően nem rendezik meg szeptember első hétvégéjén a Szegedi Tiszai Nemzetközi Halfesztivált. A koronavírus miatt életben lévő korlátozások miatt nem lehetne a szokásos módon megtartani a rendezvényt, végül pedig kisebb kiadásban sem rendezik meg. Erről Frank Sándor főszervező nyilatkozott a Délmagyarnak:

Egyszerű a történet: ahhoz, hogy egy ekkora rendezvényt tudjunk csinálni, a jogszabályok szerint védettségi igazolványt kell kérnünk a vendégektől. Ez a Partfürdőn egy fesztivál, például a Deja Vu esetében nem gond, mert az amúgy is belépős, a vendégek a belépőkkel együtt felmutatják a védettségi igazolványukat. A halfesztivál lényege viszont az, hogy bárki jöhet. Ha Julis néni érkezik egy adag halászléért és az ajtónál szembesül ezzel, biztos, hogy nem fog elégedetten távozni. A kempingezőket, nyaralókat sem tudom ellenőrizni

– mondta. A területet körbekordonozni, embereket elküldeni sem akartak a szervezők. A tavalyi járványidőszakban még rendeztek egy kisebb, több étterem és csárda támogatásával lebonyolított „mini halfesztivált”, de idén ehhez már nem volt kedvük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik