Kultúra

Egy hajóban evezünk – Banksy festhette a szolidaritásra emlékeztető graffitit

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Banksynak tulajdonítható utcaművészeti alkotások tűntek fel Anglia több partvidéki kisvárosában, írja a Guardian. A stencilezett festmények Lowestoft, Gorleston és Great Yarmouth városában tűntek fel, de Banksy egyelőre nem erősítette meg, hogy tényleg ő lenne az alkotójuk. A lowestoft-i Nicholas Everitt Parkban egy, a szolidaritás fontosságára emlékeztető festmény tűnt fel, melyen három gyerek utazik egy csónakban, egyikük egy vödörrel, mintha a vizet merné ki épp, a felirat pedig:

mindannyian egy hajóban evezünk.

A hajónak egyébként eredetileg hulladékfémből teste is volt, de azt azóta a helyi városvezetés eltüntette a helyszínről.

JUSTIN TALLIS / AFP

Ugyanebben a kisvárosban felbukkant egy másik, szintén Banksynek tulajdonított festmény egy falon, ezen egy kisfiú épít homokvárat egy útépítésen. Great Yarmouthban egy táncoló párt stencileztek egy buszmegálló tetejéhez, Gorlestonban pedig egy olyan markolószerkezet festménye bukkant fel, amilyenekkel a búcsúkban található nagy dobozokból plüssállatokat és egyéb ajándékokat lehet felmarkolni.

JUSTIN TALLIS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik