Kultúra

Az ötödik lehet a Stranger Things utolsó évada

Hamarosan véget érhet a Netflix legnagyobb dobása, de néhány karakter, vagy a helyszínek más sorozatokban tovább élhetnek majd.

Miközben a rajongók tűkön ülve várják az elmúlt évek legnagyobb sci-fi-horrorjának új, a koronavírus-járvány miatt csúszó negyedik évadát, egyre többen teszik fel a kérdést: vajon mikor fog véget érni a sorozat?

A Matt és Ross Duffer által 2017-ben útjára indított, mostanra kétszázmillió nézőt hozó Stranger Thingsszel kapcsolatban készítői sokáig arról beszéltek, hogy négy, vagy legfeljebb öt évad alatt szeretnék végigfuttatni a történetet, a most még csak rövid előzetesekből ismert azonban még úgy tűnik, hogy a rövidesen érkező részek egyáltalán nem jelentik a végpontot.

A Collider gondolkodás helyett inkább megkérdezte a show executive producerét, Shawn Levy-t, aki megerősíteni látszott a pletykát, miszerint Dufferék valóban a történet lezárásán gondolkodnak:

Látom a közeli lezárást. A fivérek is látják. Létezik egy terv, amit bemutatunk majd, de nem a negyedik évad premierjekor, hanem a közelöjvőben.

A lap arról is kérdezte Levyt, hogy gondolkodnak-e a Stranger Things valamilyen formában való folytatását, egy, vagy több szereplő kiemelésével új sorozatot készítve:

Nyilvánvalóan több sorozat is kulcsszerepet játszott a Netflix evolúciójában: a Stranger Things 196 millió nézőt hozott, ez pedig rengeteg háztartást jelent. ˙[…] Egyértelmű, hogy van érdeklődés bármiféle folytatáshoz, a karakterek, vagy a megteremtett világ továbbviteléhez. Ezek a tárgyalások még nem igazán haladtak előre, de nem mondhatjuk azt, hogy nem léteznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik