Kultúra

Jövőre kezdődik Az éhezők viadala előzményfilmjének forgatása

ScreenRant
ScreenRant
A film a trilógiában elnökként megismert Coriolanus Snow fiatalkorának egy fontos szeletét mutatja majd be.

Tavaly tavasszal beszámoltunk már arról, hogy az óriási sikerű Az éhezők viadala-filmek alapjául szolgáló regényekhez azok írónője, Suzanne Collins egy előzményregényt is kapcsolt, sőt, 2020. áprilisában az is kiderült, hogy a Lionsgate már a The Ballad of Songbirds and Snakes, azaz az Énekesmadarak és kígyók balladája premierje előtt megvásárolta a filmes jogokat.

A történetben az egykor meghatározó Snow családból származó Coriolanust a tizedik Éhezők Viadala egyik versenyzőjének alig tizennyolc éves mentoraként ismerhetjük meg, akiről hamarosan kiderül:

jövője egyedül attól függ, hogy pátfogoltját, a tizenkettedik körzetből származó, mindenki által esélytelennek tartott nőt sikerül-e eljuttatnia a győzelemig.

A fiatal férfinak el kell azonban döntenie, hogy a szabályokat követi, vagy mindent megtesz azért, hogy győzzön.

Az azóta eltelt közel másfél évet forgatások helyett azonban a világszerte megjelent koronavírus-járvány uralta, így kérdés volt, hogy a hárommilliárd dollárt hozó filmsorozat rajongói mikor kezdhetnek el futni a mozipénztárak felé.

Ennek pontos dátuma mostanra sem derült ki, a Lionsgate egyik vezetője, Joe Drake most azonban bejelentette, hogy Panem a trilógiából jól ismert vezetője, Coriolanus Snow életének egy fontos szakaszát bemutató mozifilm forgatása hosszú csúszás után,

2022 első felében indulhat el, így 2023 végén, vagy 2024 első hónapjaiban

már biztosan jegyet válthatunk rá.

A rendezői székben az eddigi négy film közül hármat jegyző Francis Lawrence ül majd, forgatókönyvíróként pedig A család kicsi kincséért Oscar-ral díjazott Michael Arndtot sikerült megnyerni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik