Kultúra

Sötét pszichedelikus thrillert készített egy magyar függetlenfilmes

A Kilépő
A Kilépő
A Kilépő előzetese először a 24.hu-n látható.

A Pécs ismert arcaival született tényfeltáró áldokumentumfilm, A Tüke Fenomén (2010), és a szintén hírességek egész sorával készített Lámpagyújtogatók (2015) rendezője, Dr. Százados Miklós új filmje, a Nagy Norbert főszereplésével készült nyolcvanhárom perces A Kilépő Magyarországon új kategóriát kíván teremteni: a pszichedelikus thriller monodrámát.

A nagyközönség előtt a három hét múlva, Balatonszemesen tartandó XII. Bujtor István Filmfesztivál augusztus 21-én, 17 órakor kezdődő versenyfilm-szekciójában bemutatkozó filmet több nemzetközi eseményre is meghívták, illetve beválogatták: Amszterdamban és Stockholmban (European Cinematography Awards, ill. Sweden Film Awards) elődöntőig, Torontóban (Toronto Independent Film Festival) pedig döntőig
jutott, a vilniusi Iconic Images Film Festivalon pedig a Legjobb horror / thriller kategória győztese lett.

Egyedül érkeztünk. Egyedül távozunk. Legyünk itt, amíg itt vagyunk. Mindannyiunknak lesz saját kilépéstörténete, aminek nem mi leszünk a mesélői.

– leginkább ezekkel a mondatokkal foglalható össze a Péterfy Bori és Kovácsovics Fruzsina közreműködésével született film lényege, ami a rendező szerint

karakteres képi világgal és erős atmoszférákkal ülteti fel a nézőjét a történet rozsdás, nyikorgó, tákolt hullámvasútjára.

A három-négy fős stáb tíz nap alatt ültette át filmre a két éven át csiszolt forgatókönyvet, majd a rendező jórészt egymaga dolgozott a két éven át tartó utómunkálatokon.

A hangulatot a Tankcsapda filmzenéjével, illetve Krúbi dalrészletével erősíteni kívánó film kétperces ajánlója először a 24.hu-n látható:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik