Kultúra

Elárasztották sorozattervekkel a jelentkezők a Keresztanyu gyártócégét

Májusban a 24.hu is megírta, hogy sorozatíró pályázatot hirdet A Keresztanyu és a Hotel Margaret gyártócége, a Scripted Productions, azzal a céllal, hogy „eredeti, izgalmas, fikciós sorozat-forgatókönyvek, sorozatbibliák szülessenek, amelyek közül a legjobbakból pilotot gyártanak”. A pályázati kiírás első fordulója a cég közleménye szerint sikerrel zárult, csaknem száz televíziós sorozatterv érkezett, és számos tapasztalt, sikeres forgatókönyvíró mellett rengeteg pályakezdő alkotó is beszállt a versengésbe.

A következő körbe került tíz sorozatprojekt prezentációjára egy élő, nyilvános pitchfórum keretében kerül sor 2021. augusztus 9-én a Magnet Házban (1062 Budapest, Andrássy út 98.), ahol egy hattagú szakmai zsűri hallgatja meg két részletben a prezentációkat. A zsűri tagjai: Herman Pierre, az RTL Klub kreatív igazgatója, Szász János filmrendező, Tasnádi István drámaíró, forgatókönyvíró, Kenderessy Szabolcs a SorozatWiki főszerkesztője, továbbá Hámori Barbara és Tóth Csaba a Scripted Productions képviseletében.

A pitchfórum győztesének díja az, hogy a sorozatterve kifejlesztésre kerül a Scripted Productions íróműhelyében, majd le is forgatják a pilot epizódot a tervezett sorozathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik