Kultúra

Kőbányára, az új Közlekedési Múzeum mellé költözik a Kertem

A hosszú éveken át a Városliget legnépszerűbb vendéglátóhelyének számító, a Liget-projekt miatt megszűnt Kertem most új otthonra talált.

A Városliget és a Kertem neve hosszú évekre elválaszthatatlan volt egymástól, a Műjégpálya melletti egykori Hungexpo-épületekből a Liget-projekt miatt 2016-ban kitúrt, előbb az Olof Palme Ház mellé, majd a közeli Dvořák sétány és az Olof Palme sétány találkozásához áthurcolkodott hely 2020 tavaszán sokak bánatára már nem nyithatott ki, a koronavírus-járvány miatt pedig kétségessé vált, hogy talál-e magának új helyet.

Most, közel másfél évvel később végre megszületett a megoldás – derül ki a hely Facebook-oldaláról, ahol péntek délután a következő üzenetet tették közzé:

Lesz Kertem!

Az oldal leírásából a pontos cím is kiderült, a nyitás dátuma egyelőre azonban még nem ismert:

Gyermek, bicikli, kutya és ember barát kocsma és fesztivál új helyszínen, a Közlekedési Múzeum – Volt egyszer egy Északi kiállítása és az Eiffel Műhelyház kertjében.

A még távolról sem végleges arcú helyről a Mutass egy kocsmát! csoport egyik sasszemű tagja már néhány fotót is készített, Kertem-logót azonban egyelőre nem talált, bár a kapott blokkon már szerepel a hely neve.

Puska Tamás / Mutass egy kocsmát!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik