Kultúra

Amy Winehouse édesanyja fél, hogy a szklerózis multiplex miatt elveszíti emlékeit lányáról

SHAUN CURRY / AFP
SHAUN CURRY / AFP
A tragikusan fiatalon meghalt énekesről egy sor film készült már, de most a család gondozta a BBC felkérésére készült filmet.

Családtagjai és barátai emlékeznek a tíz évvel ezelőtt elhunyt Amy Winehouse-ra a Reclaiming Amy című új dokumentumfilmben. Bár az énekesnőről halála óta több mozgókép is készült már, édesanyja, Janis Winehouse-Collins eddig egyikben sem szólalt meg, most viszont ő a film narrátora, a döntés mögött pedig tragikus indok bújik meg: a nő szklerózis multiplexben szenved, és attól fél, hamarosan elveszíti az emlékeit a lányáról, így még most összegyűjtötte azokat ebbe a filmbe.

A dokumentumfilmben házivideók, családi képek, közeli barátokkal készült interjúk is szerepelnek. Winehouse-Collins megosztja a nézőkkel gondolatait, és azt is, hogy milyen alattomosan bánt el lányával az alkohol- és drogfüggőség, míg végül tíz évvel ezelőtt, 2011 júliusában, huszonhét évesen belehalt egy alkoholmérgezésbe. Édesapja, Mitch Winehouse a dokumentumfilmben elmondta: sokat gondolt arra, hogy mit tehetett volna másként, de lányát nem lehetett irányítani, senki sem tudta.

Amy a maga ura volt

– mesélte. A film Winehouse kapcsolataival, bulimiájával és mentális problémáival való küzdelmével is foglalkozik, és bemutatja családja és barátai próbálkozásait arra, hogy segítsenek neki. A produkció a BBC Two és a BBC Music felkérésére készült, és pénteken, az énekes halálnak tizedik évfordulóján mutatják be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik