Kultúra

Nagy Feró: Egy Kossuth-díjast csak nem visz el a rendőr

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A Beatrice frontembere úgy érzi, nem hallgatják meg.

Interjút készített az idén 75 éves Nagy Feróval a 168 óra, amiben szóba került az is, hogy még nem itta meg, de már megkóstolta azt a fügepálinkát, amit Orbán Viktortól kapott születésnapjára.

Még a Kossuth-díjat várom, azt mellé fogom tenni. De azt még nem kaptuk meg. Az egy szobor ugye? Nagyon szívesen bemegyek, és jattolgatok, meg minden. A pálinkát a gyerekeimnek hagyom

mondja az énekes, aki idén kapta meg a legrangosabb állami kitüntetést. A beszélgetés egyik témája a lázadás. Nagy Feró szerint tévedés azt gondolni, hogy az ember nem fejlődik. „Ha lázadsz valami ellen, és az a valami nem szűnik meg, de mindenképp gyengébb lesz, akkor már nem lázadsz” – jegyzi meg, később kifejtve, hogy a szocializmusban sem ő támadta a rendszert, hanem a rendszer támadta őt. Mikor szóba kerül a mai helyzettel való összehasonlítás, a következőt feleli:

Mindenképpen ez egy megfelelőbb rendszer. Mert reggel öt órakor nem visznek be a rendőrök kihallgatásra. Egy Kossuth-díjast csak nem visz el a rendőr. De elviheti. Az a lázadás nem a rendszer ellen szólt, hanem a világ ellen, hogy a világ miért ilyen bolond, miért ilyen hülye? Miért nem veszi észre, hogy valami fontosat közlök a világgal?

Majd egy kérdésre még azt is hozzáteszi, hogy úgy érzi, nem hallgatják meg, de aki szereti őt, az próbálja megérteni. Az interjúban még szó esik a Beatricéről, a járványról, a dobosnak kinevelt fiáról és Demeter Szilárd könnyűzenei programjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik