Kultúra

Magyar helyszíneken elevenedik meg az Alice Csodaországban

Alberto PIZZOLI / AFP
Alberto PIZZOLI / AFP

Magyarország látványosságai keltik életre Lewis Carroll csodaországát a Get Lost című amerikai-magyar koprodukcióban készülő nagyszabású mozifilmben – közölte a Nemzeti Filmintézet kedden az MTI-vel. A főszereplők között lesz Ella Bleu Travolta, Sasha Luss, Edouard Philipponnat, Terrence Howard és James Cromwell, rendezője Daniela Amavia. A forgatás, melyen több mint hatvan magyar szakember is dolgozik, július végén kezdődik. A Get Lost bemutatóját jövő nyárra tervezik az alkotók. Elle Bleu  Travolta – John Travolta és Kelly Preston lánya – első filmes főszerepe lesz ez.

A magyar Filmsquad és az amerikai Patriot Pictures koprodukciójában készülő mozifilm magyarországi helyszíneken – többek között az aszódi, a turai kastélyban, a Dunakanyarban, a budapesti Halászbástyán, a Hősök terén, a Gellért Hotelben, a Vajdahunyad várában és az Operettszínházban – kelti életre Lewis Carroll csodaországát. A magyar népzenétől kezdve kultúránk megannyi jellegzetességéig a Get Lost egyedülálló magyar értékeket vonultat fel, melyek a film streaming- és mozibemutatója által számos nézőhöz eljutnak majd szerte a világban – tartalmazza a közlemény.

A Get Lost főhőse Alicia, akinek egyetlen célja és vágya teljesíteni édesanyja utolsó kívánságát. Útja alatt rengeteg akadályba és kihívásba ütközik. Az NFI által közölt tartalomismertető alapján eljut Csodaországba, Budapest misztikus városába, ahol megismerkedik egy rejtélyes fiatalemberrel is, majd döntenie kell: Csodaországot választja, és a mesében éli tovább életét, vagy visszatér a valóságba, és a felnőtté válás útjára lép. A film producere Michael Mendelsohn (Rómeó + Júlia, Harcosok klubja, Mátrix) és Major István (Liza, a rókatündér, FOMO, Aurora borealis – Északi fény), executive producere Natalie Perrotta. A Nemzeti Filmintézet a filmnek 180 millió forint gyártási támogatást szavazott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik