Kultúra

A Tények Plusz egyik epizódja miatt büntették közel kétmillióra a TV2 szolgáltatóját

TV2
TV2
Szexualitással kapcsolatos témákat tárgyalt az adás, helytelen korhatár-besorolással.

A Tények Plusz egyik márciusi epizódja miatt 1,75 millió forint büntetést rótt ki a TV2 szolgáltatójára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa – tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

A bírságot azért szabta ki a testület, mert a kérdéses epizód szexualitással kapcsolatos témákat tárgyalt, ám 16-os korhatár-besorolás helyett csupán 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tették közzé. Továbbá a 21 és hajnali 5 óra közötti idősáv helyett 18 és 20 óra között sugározták a műsort, amely a 16 éven aluliakra káros hatással lehetett.

Azt is közölték, a tanács figyelmeztette a FIX televízió szolgáltatóját, mert március közepén az ÉPI-TECH Magazin egyik adásában a műsort támogató, építőanyagokat forgalmazó cég bemutatott termékeinek beszerzésére ösztönözte a nézőket. Ez jogszabályellenes, emellett a termékmegjelenítés tényéről szóló tájékoztatási kötelezettségnek sem tettek eleget a szolgáltató munkatársai.

Ezzel kapcsolatban felhívták a figyelmet arra, hogy a médiatanács minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik