Budapest Film
Kultúra

Tényleg elkészül a Bűnös város, a film, amiért a Valami Amerika hősei küzdöttek

Herendi Gábor megvalósítja a film a filmbent: a Valami Amerikában sokat emlegetett Bűnös városból valóban film készül.

Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város

– állította a Pindroch Csaba karaktere, Tamás által rendezett film szállóigévé vált mondata. A Bűnös város volt az a film, amire a három testvér megpróbált pénzt összeszedni, ezért fektette meg Szabó Győző karaktere a Liptai Claudia alakította pénznémbert, és ezért rajongták körbe a magát híres producernek kiadott Alex Brubecket (Szervét Tibor), aki, mint tudjuk, valójában szélhámos volt, és meg is lépett a pénzzel, ami összejött. A film ugyanakkor mégis megszülethetett, még egy jelenet is bekerült belőle a Valami Amerika 2-be, ám iszonyatosan nagyott bukott, amint azt sűrűn emlegeti mindenki.

A Bűnös város azonban most kilép a filmből, és valóban megszületik, legalábbis erről beszélt Herendi Gábor az ATV Egyenes beszéd című műsorában: a forgatókönyv kész, és nemsokára forgatni is kezdik a filmet. Herendi szerint a könyv borzasztó vicces lett, és mindenki nagyon lelkes a film miatt, amelyet Herendi saját forrásaiból finanszíroz. Herendi legközelebb a Szabó Győző drogvallomásaiból készült Toxikomával mutatja meg magát a magyar közönségnek, a filmet a Magyar Mozgókép Fesztiválon már láthattuk, akkor ezt írtuk róla.

Kapcsolódó
Színészbravúr és tűszúráscunami – ilyen lett a Toxikoma-film
Direktben ábrázolt szerhasználat és drogos szex: jót tett a bevállalósság Szabó Győző kábszi- és rehabmemoárja, a Toxikoma filmváltozatának. Kritika.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik