Kultúra

Meghalt Raffaella Carrà, az olaszok ünnepelt popsztárja

78 éves korában elhunyt szerdán Rómában Raffaella Carrà énekesnő, olasz televíziós személyiség, írja a Guardian. Halálának hírét egykori párja, Sergio Japino rendező közölte az ANSA olasz hírügynökséggel.

Raffaella elhagyott minket. Egy jobb világba került, ahol embersége, összetéveszthetetlen nevetése és rendkívüli tehetsége örökké ragyogni fog

– fogalmazott Japino, aki a lapnak elmondta, hogy Carrà egy ideje egy meg nem nevezett betegséggel küzdött.

A Raffaella Roberta Pelloni néven Bolognában született híresség az 1960-as évek közepén vette fel a Carrà nevet Carlo Carra nagy hatású olasz festőművész után. Eleinte táncot tanult, majd az olaszok kedvelt műfajának, az ókori kosztümös filmek, a peplumok ismert színésze lett. Sikerein felbuzdulva az Egyesült Államokba költözött, ahol Frank Sinatra mellett szerepelt Az elrabolt expresszvonat című, 1965-ös filmben, de hamarosan visszatért Olaszországba, és a Canzonissima című televíziós varieté műsorvezetője lett.

Carrà nemcsak olaszországban volt ismert, hatalmas népszerűségnek örvendett Spanyolországban La Hora de Raffaellá című varietéműsorával és Dél-Amerikában is, miután 1979-ben Buenos Airesbe költözött.

Carrà meleg és feminista ikon volt szerte Európában, Do It, Do It Again című, eredeti, olasz nyelvű változatában arra ösztönzi a nőket, hogy vegyék át az irányítást a szexben.

Azt hiszem, Raffaella Carr többet tett a nők felszabadításáért, mint sok feminista

– mondta róla Francesco Vezzoli olasz művész.

Carrà 1983-ban ismét visszatért az olasz televízióba, és 2019-ig folytatta tévés karrierjét, többek között a The Voice olasz verziójának bírájaként. A dalai alapján készült Explota Explota című spanyol musical 2020-ban jelent meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik