Kultúra

Bucsi Réka és Rév Marcell is szavazhat az Oscarról

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

395 új tagot vesz fel idén az Oscar-díjról is döntő Amerikai Filmakadémia, köztük Bucsi Réka (Solar WalkSymphony no. 42, Love) animációs filmrendezőt és Rév Marcell (Eufória) operatőrt, olvasható a Variety hírében. A 2021-ben bekerült személyek 46 százaléka nő, 39 százaléka alulreprezentált etnikai közösségből való, míg 53 százalékát nemzetközi művészek alkotják. Az ötven országból meghívott 395 tag között 89 Oscar-jelölt és 25 Oscar-nyertes van.

Bucsi Réka mindhárom alkotása a Berlini Filmfesztiválon debütált, jelenleg a Netflix The Witch Boy című filmjén dolgozik látványtervezőként, miközben első egész estés alkotására, a The Great Silence című sci-fire készül. Rév Marcell az HBO népszerű sorozata, az Eufória több részének is operatőre, valamint ő fényképezte a sorozat alkotója, Sam Levinson és a főszereplője, Zendaya által a koronavírus-járvány első hullámában közösen forgatott Malcom és Marie című filmet. Emellett ő volt az operatőre a Cannes-ban debütáló A feleségem története című Enyedi Ildikó-filmnek is.

Kapcsolódó
Rév Marcell: Nem akarok semmilyen rendszer rabszolgája lenni
Annyira megszerették egymást az Eufória alkotóival, hogy a járvány alatt forgattak egy párkapcsolati drámát. Interjú szorongásokról és tabusértésről a nemzetközi szinten is egyre menőbb operatőrrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik