Fajcsi Kristóf
Kultúra

„Nem érzem magam tipikus írnek, de magyar sem vagyok”

Little Bird című debütáló száma után ezúttal is a saját tapasztalataiból merít Ian O’Sullivan. Az ír származású dalszerző-énekes az orvosi pálya helyett választotta másik szenvedélyét, a zenét. A Dig Gold fontos, generációs problémát dolgoz fel.

„Az identitásunk belülről fakad, de annak megértését, hogy kik vagyunk és hogyan illeszkedünk ebbe a világba, azt nagyon is a külvilág formálja. Elvárják tőlünk, hogy egy bizonyos munkát végezzünk és a »sikert« financiális elképzelésekkel azonosítsuk. Mások által létrehozott szerepekhez igazítjuk magunkat, és saját magunk felett ítélkezünk. Ezáltal végül olyan súlyt cipelünk a vállunkon, mintha egy zongorát vonszolnánk fel a hátunkon nap mint nap az emeletre.”

Én nem érzem magam tipikus írnek, de magyar sem vagyok, hiába élek 11 éve Magyarországon. Nem vagyok »igazi« orvos, sem »igazi« zenész. Van egy orvosi diplomám, de sosem praktizáltam, zenészként dolgozom, de sosem tanultam hivatalos iskolai keretek között a zenét.

– írta O’Sullivan.

Új dalához különleges, fekete-fehér videoklip is készült, a szintén ismert énekes-dalszerző, Hegyi Dóri (Ohnody) rendezésében. A készítők közleménye szerint a kisfilmben O’Sullivan „megpróbál leásni az alapokhoz, és a társadalom előítéleteit maga mögött hagyva önfeledten és teljesen szabadon lejt táncot Budapest várnegyedének különböző pontjain. A videón Hegyi Dóri mellett Vadas Géza és Jurak Bettina dolgoztak.

O’Sullivan a nyáron egyszer lép fel Budapesten, július 29-én a Központban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!