Kultúra

Tony Sopranót a sulinál jobban vonzza a bűn a Maffiózók előzményében

Warner Bros.
Warner Bros.

Kijött az első előzetes a Maffiózók előzményfilmjéhez, a Many Saints of Newarkhoz (Newark összes szentje). David Chase 1999 és 2007 között futott eredeti sorozata egyike volt azoknak, amelyek megalapozták a kétezres évek tévésorozat-reneszánszát. Egy New Jersey-i gengszterfőnökről szól, akit stresszel a napi meló (zsarolás, rablás, olykor egy-egy gyilkosság), ráadásul családi problémái is támadnak, életközépi válságát pedig pszichológussal igyekszik kezeltetni. A sorozat jelentőségéről itt írtunk hosszabban:

Kapcsolódó
A maffiózó, aki elhozta nekünk a tévé aranykorát
A húsz éves Maffiózók nemcsak az egyik legjobb sorozat, de a minőségi tévézés úttörője is, ami nélkül nem lett volna Drót, Breaking Bad, Mad Men és Trónok harca sem.

Már három éve is lehetett hallani róla, hogy David Chase előzményt ír a Maffiózókhoz, ezúttal nem sorozat, hanem nagyjátékfilm formájában. Az is kiderült már korábban, hogy a fiatal, még középiskolás Tony Sopranót Michael Gandolfini, a középkorú hőst megformáló, 2013-ban meghalt James Gandolfini fia fogja alakítani.

Most itt az első előzetes, ami alapján a film arról szól majd, hogyan vonódik be Tony a helyi maffia üzelmeibe ahelyett, hogy iskolába járna. Pedig tanára okos gyereknek mondja, vezető alkatnak. A filmben szerepel Alessandro Nivola és Ray Liotta is. Október 1-jén mutatják be moziban és az HBO Maxon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik